Projekt etablera Swedsoft är (inte) avslutat!

För ganska exakt ett år sedan gick VINNOVA in med stöd till Swedsoft för den stora förändring vi stod inför. Den 30 november avslutades den VINNOVA-finansierade delen av projektet och igår 10/12 skickade vi in vår slutrapport till VINNOVA.

Den 9 december 2014 kom beslutet vi hade väntat och hoppats på. VINNOVA hade beslutat att bevilja projektet med titeln ”Swedsoft – en ny branschorganisation för mjukvaruområdet i Sverige”. Ett projekt med start redan dagen därpå, 10 december, och det var just bara en start på något som skulle bli ett 1828 timmar (lågt räknat och det bara fortsätter öka) långt projekt, med många olika parter inblandade.

Varför?

Meningen med projektet var att stötta Swedsoft i de stora förändringar som skulle göras då man gick från ett industrikonsortium, utan ambitioner att växa, till en öppen ideell förening med syfte att stärka Sveriges mjukvaruindustri. Vi vill göra Sverige till ett innovationscenter för mjukvaruintensiva system och genom det bidra till att stärka välfärd, industriell konkurrenskraft och Sveriges akademiska status i världen. VINNOVA såg vikten av detta arbete och beviljade att stödja Swedsoft. I beslutsmeddelandet går att läsa:

VINNOVA bedömer att projektet på ett utmärkt sätt stärker Sveriges konkurrenskraft inom
utveckling och användande av möjliggörande programvara […]

Vad har hänt under projektet?

Och så mycket mer.

Swedsoft framåt

Nu tar vi och siktar in oss på 2016 som vi redan nu vågar utlova kommer att bli ett bra år. Vi har som tidigare nämnts flertalet strategiska projekt på gång, tack vare våra engagerade medlemmar. I kalendern hittar du några av de saker vi har planerat för 2016 och mer är på gång!

Vi ses nästa år!


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail