Nyhetsbrev maj 2021

Våren har äntligen kommit och liksom i naturen är det full aktivitet även i Swedsoft. I vårens nyhetsbrev berättar vi lite om vad som är på gång i Swedsoft samt tipsar om några av de sakerna som hänt.

Läs hela nyhetsbrevet här

En ny styrelse valdes under vårmötet så ta gärna möjligheten att lära känna Swedsofts nya styrelseledamöter, Anna-Lena Strömsten och Joakim Wernberg, genom att läsa intervjuerna vi gjort med dem. Vi har dessutom genomfört ett seminarium om Open Source, där publiken fick lyssna till experter som talade om hur de arbetar med open source ur ett affärsperspektiv. Swedsoft har skickat in ett remissvar där vi lyfter vikten av arbetskraftsinvandring och att kompetensutvisningar ställer till problem för företag och minskar Sveriges attraktionskraft.

Blickar vi framåt är möjligheten att skicka in presentationsförslag till STEW 2021 nu öppen. Software Technology Exchange Workshop, STEW, som är Swedsofts årliga konferens för att skapa utbyte mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor inom mjukvaruutveckling och -forskning firar 10-års jubileum i år. Det som gör konferensen speciell är fokuset på nätverkande och diskussioner, inte bara med talarna utan också mellan deltagarna. Här bjuds deltagarna in att nätverka under middag, gruppdiskussioner och de många pauserna. Temat för årets STEW-konferens är Software as a motor for acceleration and disruption. Du kan hitta mer information om konferensen och hur du skickar in presentationsförslag på Present – STEW 2021.Vi tipsar även om utlysningar såsom SSF Future Software Systems och Vinnovas Avancerad och innovativ digitalisering och projekt samt kommande händelser i Swedsoft.

Fick du inte nyhetsbrevet till din mail? Registrera dig idag för att få nästa!


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail