Stort tack för 2018!

Vilket fantastiskt år vi har haft, även i år! Swedsoft fortsätter växa i antal medlemmar och vi fortsätter att få mer genomslagskraft. Tack till alla er som bidragit på olika sätt till föreningens arbete i år.

Att vi fortsätter att växa är både roligt och viktigt för föreningens kraft att stärka och samla svensk mjukvara. I år har vi fått välkomna Volvo Cars, SKF, Cilbuper, Nenorecic, CloudBackend och Starcounter till föreningen.

Året har även innehållit ett antal evenemang och möten så som:

Ett av våra viktigaste projekt i år har utan tvekan varit att ta fram statistik om vikten av mjukvaruutveckling för svenska företag. Den rapport vi släppte i våras och genomförde en turné kring har fått god uppmärksamhet. Statistiken är viktig för att tydligare skapa en bild av vilka behov, möjligheter och utmaningar som finns inom mjukvaruutveckling.

Under året har vi också ökat vårt engagemang kring EU. Vi har gått med i det Europeiska nätverket NESSI för att kunna arbeta närmare och starkare med andra organisationer runt om i Europa som delar våra mål. Vi har även släppt ett positionspapper om Horizon Europe, som vi bland annat blev inbjudna att prata om i en panel på ICT 2018 i Wien.

Vi har även öppnat upp för medlemmar att driva nätverk inom föreningen. Här har ett första startats upp, Industrial Open Source Network som har fokus på öppen källkod i industriell kontext. Är du intresserad av att driva ett nätverk för ett specifikt område inom Swedsoft? Hör av dig.

Vi vill även passa på att tipsa om den sida som vi släppt, efter förslag och önskemål från medlemmar, om kurser för yrkesverksamma. Här lägger vi upp kort info om olika möjligheter till fortbildning för yrkesverksamma på mjukvaruutvecklande företag. På sidan finns både kostnadsfria som arrangeras av universitet och högskolor och kurser av företag som erbjuder medlemmar i Swedsoft rabatt på deltagaravgiften.

Med detta vill vi önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi ser fram emot ett fullspäckat 2019, men mer om det återkommer vi om senare. Vill du redan nu planera in en del av det vi har planerat för 2019? Besök då vår kalender och missa inte att registrera dig för vårt nyhetsbrev.


Nyheter


Desinformation: En utmaning för svenska teknikföretag

Desinformation utgör ett hot mot svenska teknikföretag och deras intressen, både inom landets gränser och internationellt. Det är därför centralt

Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail