Trevlig sommar!

Nu är det dags för Swedsofts kansli att ta semester efter en vår med många spännande projekt och möten. Men snart är vi igång igen med många nya aktiviteter.

Det har varit en spännande vår för Swedsoft. Mycket har hänt med nya medlemmar, projekt som rullat på och möten runt om i landet.

Några projekt som är extra värda att nämna

  • Vårt Vinnovafinansierade projekt tillsammans med Linköpings universitet och kommun, Trippel Helix – Nationell samling för skolans digitalisering där vi arrangerat workshops runt om i landet med många deltagare från skola, näringsliv, akademi, organisationer och myndigheter. Just nu håller vi på att sammanställa en rapport från dessa med analys av allt material som kommit in och rekommendationer från dem.
  • Statistikprojektet som vi tillsammans med Blekinge tekniska högskola och CaptureInnovation driver i samarbete med SCB och med finansiering från Vinnova, som nu har kommit till det läge att SCB i augusti kommer granska enkätfrågorna för utskick, efter att vi har fått bra respons på vår testenkät. Tack till alla er som engagerat er!
  • Pilotprojektet om integration av nyanlända som CaptureInnovation drivit under våren, i samarbete med Swedsoft och Arbetsförmedlingen.

Dessutom har vi skrivit remissvar om:

Vi har arrangerat möten som bland annat Samling av mjukvarusverige i Malmö, Vårmötet (årsmötet) i Stockholm och Events that Changed the IT World i Linköping.

Till hösten händer mycket mer!

Vi har till exempel årets konferens, Software Technology Exchange Workshop, STEW, i oktober. Missa inte att anmäla dig till den!

Innan dess hinner vi även med en konferens om skolans digitalisering och en eftermiddag om hur vi går från produkt till tjänst i och med digitaliseringen. Anmäl dig gärna till dessa!

Den 23 november kommer vi också att ha årets höstmöte, denna gången hos Volvo i Göteborg. Mer info om den dagen kommer, men boka den gärna redan nu i kalendern.

Dessutom fortsätter statistikprojektet med att enkäten skickas ut till tusentals företag, en ny omgång startar i projektet om integration av nyanlända och vår skolprojekt rullar vidare.

Vi har också många ytterligare nyheter som kommer under hösten. Prenumererar du inte redan nu på mail från oss? Börja då göra det.

Avslutningsvis vill vi önska er alla en fortsatt riktigt härlig sommar!
Kansliet är tillbaka med full bemanning från den 21 augusti.


Nyheter


Swedsoft om ökad kompetens i säkerhetsfrågor vid universitet och högskolor

Swedsoft ställer sig bakom det yttrande som Teknikföretagens har skickat in till Utbildningsdepartementet. I sin remiss skriver Teknikföretagen bland annat:

Kodcentrum ny medlem

Deras uppdrag är att väcka intresse för programmering och bredda bilden av vem som kan koda. De vet att en

Ta del av webbinariet: Multi-Concern Assurance and Compliance in Cybersecurity & Safety

Facebook Twitter LinkedIn Gmail

Swedsoft om framtidens yrkeshögskola

Utredningen med titeln ”Framtidens yrkeshögskola – stabil, effektiv och hållbar” (SOU 2023:31) har under perioden 2022 till 2023 bedrivits med